free bootstrap themes

PROFIL YBIM

Yayasan Bina Insan Malaysia (557065-D)
Pelepasan Cukai LHDN (01/35/42/51/179-6.6297)

Mobirise

Yayasan Bina Insan Malaysia adalah yayasan amal. Kami adalah salah satu hab sumbangan bagi para dermawan, ditubuhkan untuk menjana dan mengurus dana serta sumbangan dengan kemudahan pengecualian cukai kerajaan. Menginspirasi dan membantu golongan sasaran melalui program pembangunan modal insan dengan memberi tumpuan untuk melestarikan kehidupan mereka tanpa mengira bangsa dan agama, dan tanpa mengharapkan apa-apa balasan.

Mobirise
Mobirise

Dato' Seri Noor Firdaus Hilmi Mohd Hashim

Pengasas/Pemegang Amanah YBIM

Merupakan Pengasas dan Pemegang Amanah Utama YBIM. Beliau berkelulusan Ijazah dalam Kejuruteraan (Pengkhususan dalam Elektrikal, Elektronik & Robotik) dari Sheffield Harlem University, England (1989). Berpengalaman bekerja dalam syarikat Jepun selama lebih 10 tahun dan sekarang adalah seorang usahawan dalam Industri Pembinaan dan Perniagaan Makanan.

Bermula dari latarbelakang keluarga yang berpendapatan rendah dan sentiasa bersemangat ingin membantu mencurahkan bakti kepada masyarakat, beliau terlibat secara aktif dalam kerja-kerja sosial dan aktiviti amal di kawasan kejiranannya dan sekitar Lembah Klang.

KUMPULAN PENGURUSAN YBIM

Mobirise

Bakri

Biro Pengurusan Operasi

Mobirise

Hans

Biro Perhubungan Korporat

Mobirise

Mohd Sas Rizal Bin Mohd Sam

Biro Latihan & Pembangunan Insan

Mobirise

Biro Ekonomi dan Kebajikan

Pejabat Utama

57-1, Jln Equine 9, Bdr Putra Permai, Seri Kembangan 43300 Selangor, Malaysia

Tel.: +603-8942 8996

Cawangan

Tingkat 1, Bangunan Tabung Haji
42700 Banting,Selangor,
Malaysia

Pengurusan

+60 12-805 5862 (Shelliza)