O Objektif, Visi & Misi

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

VISI

‘’VISI Menjadi agensi bukan badan kerajaan bertaraf antarabangsa berasaskan kompetensi . ‘’

YBIM lebih mensasarkan aktiviti-aktiviti ‘Modal Insan’ yang bersifat kemasyarakatan 1Malaysia dari segi kualiti akademik dan melahirkan keyakinan diri terhadap kemahiran mereka yang terlibat. Dalam sistem dunia yang semakin canggih dan materialistik, kesepakatan dan kebersamaan adalah merupakan kunci utama kejayaan individu dan seterusnya Negara.

Menerusi program-program ini, YBIM juga mengharapkan pelbagai sumbangan bagi satu tabung kewangan yang kukuh. Justeru itu, dengan inisiatif ini matlamat untuk membangkitkan semangat golongan muda dan kepada sasaran yang memerlukan dapat diteruskan.


 MISI

‘’MISI Menjadi saluran utama bagi kerajaan untuk meningkatkan kualiti hidup rakyat Malaysia melangkaui kehendak pihak berkepentingan dengan menawarkan program akademi dan sosial yang cemerlang melalui persekitaran kondusif bagi menggalakkan kehidupan rakyat yang lebih selesa.. ‘’

  •  Memberdaya golongan istimewa melalui ilmu dan kemahiran agar mereka dapat bersaing dalam pasaran modal insan.
  •  Membantu kerajaan dalam menangani golongan istimewa dengan menyediakan program-program khusus bagi meningkatkan taraf hidup mereka.
  •  Sejajar dengan Transformasi ini, YBIM kini meluaskan skop tumpuan, selain membantu & memberdaya golongan anak yatim, ibu tunggal dan fakir miskin, YBIM juga akan memberi tumpuan khusus kepada golongan miskin Bandar dan aset ternilai Negara iaitu anak-anak muda di peringkat persekolahan dan universiti.

57-1, Jln Equine 9, Bdr Putra Permai, Seri Kembangan 43300, Selangor

Email:urusetia@ybim.org
Fax:+603 8942 8996

The main products are LED corn light,LED Bulkhead lamp,LED Downlight,LED Panel Light.